Hjælp Gambia's landbefolkning til selvhjælp
English (UK)Dansk (DK)

Hvor ligger Choya og hvem er Gamrupa dk?

Gambia, Afrika's mindste land
Gambia, Afrika's mindste land

Gambia er Afrika's mindste land, og sta­­dig et af de fattigste. Langs vest­kysten har man turist­indtægter. Men Choya ligger langt inde i landet, hvor man er afhængig af landbruget. Befolkningen i Choya tilhører fulani stammen. I det 17. og 18. århundrede bestod der magtfulde fulani kejserriger. De gik under i kolonitiden. Nu bor der fulanierne i alle vest afrikanske lande. Fulanierne er traditionelt kvægbrugere. Det er lykkedes Choya's kvægavlere på trods af, at regnen ofte svigter, at holde deres kvæg vel ernæret (og vi har konstateret, at kødet er velsmagende.) Fulanierne er overvejende muslimer.

Vi har været aktiv i Gambia i nogen tid gennem en hollandsk-belgisk organisation, se her. Vi oprettede Gambia-Danmark 12 januar 2015 (med cvr nummer 36229780) for at give danskerne - dig - anledning til at være med.  Årlig Generalforsamling blev afholdt 16 januar.

Choya ligger langt inde i landet
Choya ligger langt inde i landet

Vi var hidtil mest aktiv i Sifoe, Vest Gambia, en landsby med godt 5000 indbyggere. Det nyeste project der var opførelsen af en fødeklinik. Den blev inviet 7 februar 2015 - og i den første uge blev der bragt 6 børn til verden! Som en slags arbejdsdeling befatter Gambia-Danmark sig med arbejdet i Choya. Det første project, anlæg af vandforsyningen, blev påbegyndt inden Gambia-Danmark's oprettelse. Det har været en stor tilfredsstillelse at kunne følge de midler der var sat i projektet, vide, at ingen del deraf er gået til administration, rejser, eller lønninger, se produktet i funktion, og lære de mennesker at kende der nu bruger anlægget.

Vi håber, at dig der læser dette vil være med. Som det fremgår af resten af denne hjemmeside er vi igang med at formulere nye projekter, men vi opfordrer dig til at melde dig som medlem ved kontakt med Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Som medlem vil du modtage periodiske nyhedsbreve; dit årlige kontingent på 100 kr. vil blive anvendt ubeskåret til projekter; du vil medvirke til at opbygge en medlemsbase (udviklingshjælp kan søges fra offentlige midler af organisationer der har bestået i mindst et år og har mindst 50 bidragydende medlemmer.) Vi glæder os til at lære dig at kende som medlem.

Kvæget er velnæret
Kvæget er velnæret
Butikken ved landevejen
Butikken ved landevejen
Choya's Moske
Choya's Moske